A naperőmű nagymennyiségű energiát alakít át

2019-09-10 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
naperőmű
Naperőmű

Naprendszerünk középpontja a Nap, csaknem kifogyhatatlan energiaforrást jelent számunkra, hiszen a Földet elérő összes napsugárzás mintegy 70%- a megérkezik az alsóbb légrétegekbe is. Ezen sugarak egy részét elnyelik a felhők, de a fennmaradó mennyiség a földnek a felszínét és az óceánokat éri, amit napelemmel vagy naperőmű alkalmazásával képesek vagyunk befogni és hasznosítani.

A Nap energiájának egyéni, vagy kisebb mértékű felhasználásra kiválóan alkalmas eszközök a napelemek. Mi van akkor, ha Ön ipari méretekben szeretné kiaknázni ezt a megújuló energiaforrást? Ebben az esetben a naperőmű telepítésében érdemes gondolkodni, ami a Napból érkező sugarak befogásával rengeteg energiát képes átalakítani.

Többféle típus is létezik a kategóriában, az egyik ilyen a fotovoltaikus erőmű, ami a Nap elektromágneses sugárzását közvetlenül alakítja át elektromos energiává. A jelenleg létező legnagyobb fotovoltaikus naperőmű a Golmud, ami Kínában található. Egy másik típus pedig a naphőerőmű, ami napkollektorok segítségével hasznosítja a Nap infravörös energiáját.


Tags: ,