Az öntöző szivattyú emelőmagassága és teljesítménye

2017-08-21 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Öntöző szivattyú

Az öntözőberendezések mit sem érnek, ha nincsen meg az a vízforrás ahonnan táplálkozhatnak. Olyan helyre, ahol nincs vezetékes vízhálózat vezetve, érdemes egy megfelelő kapacitású öntöző szivattyú telepítését is megoldani. Ezeknek az a feladata, hogy felhozzák a vizet olyan helyekről, ahonnan másképpen csak kézi erővel lehetne, és továbbítsák a kiömlő csövezeten keresztül.

Az emelőmagasságot és a biztosított nyomást mindig felírják az öntöző szivattyú oldalára és dokumentumaira. Ez a legfontosabb adat, amit a szivattyú kiválasztásakor figyelembe kell venni. Mindenképpen bele kell számolni az emelőmagasságba azt az emelkedőt is, amelyen fel kell hoznia még a vizet.

Ez nem egyenlő a szívómélységgel, hiszen nem elég a vizet felhozni, de tovább is kell pumpálni. A végcélig megtett út magasságát kell összeszámolni ahhoz, hogy megkapja az emelőmagasság értékeket. Ha úgy látja, hogy az egyik kiszemelt öntöző szivattyú éppen hogy csak meg fog felelni a feladatra, akkor azt szokták javasolni, hogy annál egy fokkal erősebbet válasszon.


Tags: ,