Ezért fontos a gerincsérv utáni gyógytorna

2023-12-26 | By admin | Filed in: Szolgáltatás.

A gerincsérv tünetei leggyakrabban deréktájon jelentkeznek, de a helytelen testtartás és mozgásszegény életmód miatt, a nyaki szakasz is gyakran érintett. Ha a probléma hosszabb időn keresztül fennáll, akkor szakembert kell felkeresni és meglehet, hogy gyógytornászhoz kerülünk a problémánkkal.

A Gyógytornászom rendelő szerint a pácienseik „általában már az első néhány alkalom után javulásról számolnak be, a teljes gyógyuláshoz szükséges időt viszont nehéz látatlanban előre meghatározni”.

Széles körben elterjedt kezelési módszer a McKenzie terápia, más néven mechanikai diagnózis kezelés, erre az egészségügyi problémára, aminek során meghatározott irányú ismételt mozgások segítségével a helyére teszik az elmozdult porckorongot, így szabadítva fel a nyomás alatt lévő idegeket.

Egy mozdulatot és testtartást jelentenek ezek a mozgások, amit 2-3 óránként kell végezni. A Gyógytornászom rendelőben, a kezelés előtt minden esetben megtörténik egy állapotfelmérés, amikor a kezelést végző szakember részletesen kikérdezi a pácienst a panaszok helyéről, a fájdalom jellegéről, intenzitásáról, majd nagyon alapos mozgásvizsgálat során megfigyeli a beteg mozgását.

Ezután következik a mozdulatok betanítása, amit egyedül, otthon kell végeznie a páciensnek. Persze a javulás, gyógyulás ideje attól is függ, hogy mennyire súlyos a probléma és hol érezhető. Miután a gerincsérv a helyére került és megszűnnek a tünetek, elkezdődhet a gerincstabilizáló izmok erősítése, ami azért hasznos, mert megakadályozza, hogy újból kitüremkedjen a sérv és ismét megjelenjen a fájdalom.

De tudni kell, hogy gerincsérv kezelésében eredményes technika a manuálterápia is, amit szakképzett gyógytornász vagy orvos végezhet. A gyógyulás után is javasolt sportolni, rendszeresen tornázni, valamint figyelni a helyes testtartásra.

Ha így járunk el, akkor nagy eséllyel elkerülhetjük, hogy újabb gerincproblémáink legyenek. Nem érdemes tűrni a fájdalomnak vagy gyógyszereket szedni, amik tönkretehetik a gyomrunkat, hiszen a gyógytorna nagyszerű és eredményes megoldás lehet.


Tags: