Miért szükségesek a fehérjék?

2022-12-05 | By admin | Filed in: Webáruház.

A szervezet egészséges működéséhez be kell vinni nap mint nap a kellő tápanyagokat. Az állati és növényi eredetű fehérjék egyaránt fontosak. Nemcsak az izomzat fejlődésében játszanak szerepet, hanem az immunrendszer megfelelő működésében, az enzimek előállításában, a hormonok képzésében és azok szinten tartásában.

A pótlásuk minden embernek szükségesek, viszont a sportolóknak nagyobb mennyiségben ajánlott a bevitelük. Ebben az esetben nem elegendőek természetes formában bejuttatni a szervezetbe. A fehérjék táplálékkiegészítők formájában is elérhetőek. Napjainkban egyáltalán nincs hiány belőlük a piacon. Az edzések előtti és utáni szükségletek tehát egyszerűen pótolhatóak. Lehetőleg olyan terméket válasszon, aminek magas a biológiai értéke!

Ez azért fontos, mert sokkal jobban tud hasznosulni az emésztéskor. A fehérjék a gyermekeknek is nagyon fontosak. Amennyiben hiányoznak az étrendből, különböző rendellenességek jelentkezhetnek a növekedésben, a fejlődésben, csökkenthet az immunitás és a testmozgás lelassulhat.


Tags: