Útmutató a napelem inverter típusokhoz

2023-07-31 | By admin | Filed in: Szolgáltatás.
napelem inverter
Napelem inverter

Amikor elhatározzuk, hogy napelem rendszert telepíttetünk a házunkra annak érdekében, hogy jelentősen lecsökkenthessük az energiaszámlák összegét, számítanunk kell arra, hogy nemcsak a panelekre lesz szükségünk, hanem váltóirányítóra is. Ám kevesen tudják, hogy ebből a nélkülözhetetlen elemből milyen márkát érdemes választani. Az stnapelem.hu linkre kattintva több népszerű napelem inverter márkát is összehasonlíthatsz.

Érdemes tájékozódnod és a legjobbat választanod, mert a váltóirányító elsődleges feladata a háztartásban is felhasználható váltóárammá alakítani azt az egyenáramot, amit a napelemek megtermeltek, illetve a rendszer felügyelete. Tehát nagyon fontos funkciókat lát el, tulajdonképpen inverter nélkül nem működhet a rendszer. Lássuk ezeknek a fajtáit! A Fronius gyártó már a 90-es években felismerte a szolár technológiában rejlő lehetőségeket és elkötelezte magát mellette.

Ez az osztrák családi vállalkozás számos díjat és elismerést zsebelt már be, nem véletlenül, hiszen jól ötvözi a megbízható, stabil minőséget a legkorszerűbb innovációkkal. Mivel a cég rendelkezik nemzetközi szervizhálózattal, így Magyarországon is könnyen elérhető a megfelelő szakmai támogatás. A másik váltóirányító márka az izraeli központú SolarEdge, ami a legkorszerűbb technológiát nyújtja. 2006-ban alapították a vállalkozást, azóta már a Tesla Motors-szal társulva vágott bele közös fotovoltaikus energiatároló fejlesztésébe.

Ennek a gyártónak a termékeit az ST Solar munkatársai már nagyon sok magyar háztartásba üzemelték be. A Huawei az információs és kommunikációs eszközök gyártójaként ismert, pedig szolár termékek előállításában is immár évtizedes gyakorlattal büszkélkedhet. Hibrid invertereket gyárt, amelyek képesek sziget üzemmódra és hálózatra kapcsolódva működni. Megbízható és modern váltóirányítókat gyárt még a német SMA is, aminek termékei azért is jelentenek előnyös választást, mert precíz szervizhálózata van. Választhatod a Solplanet gyártó egyik termékét is, ami szintén megbízható működést garantál.


Tags: