A finn szauna régóta létezik

2016-06-17 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Finn szauna
Finn szauna

Finnországban nagyon elterjedt a szaunázás, viszont ezt nem kimondottan gyógyászati célokra használják, hanem szimplán kikapcsolódásként. Aki jártas a szaunázás világában, az biztosan hallott már a finn szauna kifejezésről, ami tulajdonképpen semmiben nem tér el a normál szaunától.

Észak-európai népek már nagyon régóta alkalmazzák, így a finn szauna, tulajdonképpen hazánkban is jól ismert. Ezt bármikor lehet használni, függetlenül attól, hogy kint milyen az időjárás, hiszen a kabin belsejében mi magunk állítjuk be a megfelelő hőmérsékletet. A fűtéssel melegíteni, a szellőztetéssel pedig hűteni lehet.

Egy roppant egyszerű berendezés, ami kiemelkedő hatást biztosít. A finn szauna felépítésénél vagy beszerelésénél fontos arra is odafigyelni, hogy megfelelően legyen szigetelve, hiszen csak így fog bent maradni a gőz és a meleg. Természetesen szükség lesz szellőztető nyílásokra is, amelyekkel szabályozni lehet a hőmérsékletet. A megfelelő szereléseket, éppen ezért nem mindenki képes elvégezni.


Tags: ,