A fokhagymás chilis olaj feldobja az étkeinket

2017-09-20 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Fokhagymás chilis ízek

A legtöbben talán úgy gondolják, hogy a napraforgó magból és olívabogyóból nyert olajt csupán szűzen lehet felhasználni. Azonban ma már számos ízesítésben lehet kapni a boltok polcain. A fokhagymás chilis ízesítésű, intenzív aromájú olívaolaj számos ételhez használható, mint például a bruchetta, ami a 15. századból fennmaradt olaszországi előétel, továbbá különféle tésztákhoz és salátákhoz.

Ezen kívül, húsokhoz és halakhoz is szokták adagolni, hiszen különleges ízt ad a belőlük készített étkeknek. Összetevői között olívaolajt, kismennyiségben szárított chilit és foghagymát. Bár Olaszországban már régen használják, hazánkban nemrégiben vált ismerté és elterjedté.

Aki egyszer kipróbálja, biztosan továbbra is használja majd. Alig pár csepp használatával, az ebédlőasztalra varázsolhatja Itália egyedi íz-világát. Olyan érzésük lesz, mintha éppen egy kis olasz falú éttermében fogyasztanánk el az ebédet. Most a gourmania.hu weboldalon mindössze 1830 Forintért juthat hozzá a 250 milliliteres palackú fokhagymás chilis olívaolajhoz.


Tags: ,