A grissini finom rágcsálnivaló

2023-06-18 | By admin | Filed in: Webáruház.

A pálcika alakú pékárut gyakran az éttermek rágcsálnivalóként kínálják, amíg a főétekre várnak a vendégek. A grissini előállítása saját kezűleg is történhet, bár nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.

Annak ellenére, hogy hazánkban kenyérrúdnak nevezik, nem kenyértésztából készül, hanem tejes, vajjal gazdagított alapból. A folyamat során a sodrás fontos fázis, hiszen nagymértékben befolyásolja a végeredményt. Nagyon vékony szálakat kell nyújtani, különben puha lesz, ami nem jó, mert a lényege, hogy ropogós legyen.

Az ízesítést illetően használhat különböző magokat, zöldfűszereket vagy sajtokat. A grissini bulikajának tökéletes választás, de levesek vagy mártogatósok mellé is remekül passzol.

Az elkészítésének első lépése, hogy felforralja a tejet, hozzáadja a cukrot és az élesztőt, majd belekeveri a lisztet, illetve a sót. Ezt követően addig kevergeti, amíg teljesen összeáll, majd kiegészíti olajjal és addig gyúrja, amíg magába szívja azt. A grissini sodrására félóra pihentetés után kerüljön sor!


Tags: