A civilizációs betegségek és zavarok miatt, egyre nagyobb teret kapnak az alternatív megoldások a táplálkozás területén is. A hajdina főzése és elsajátítása fontos, mivel ezzel megoldódik a gluténra érzékenyek mindennapos problémája. Felhasználása korlátlan, valamint liszt formájában ezernyi sütemény készíthető belőle.
A bulkshop.hu oldalon találunk recepteket és egy videót is, amiben látható a hajdina főzése egyszerű lépései. Köretként használják a leggyakrabban és a rizs egyik kedvenc helyettesítője. Magas rosttartalma miatt a fogyókúrázók körében is egyre népszerűbb és sok időt sem vesz igénybe az elkészítése.
A hajdina története egészen különleges és a múltját gyakran meghatározza a gyógynövényként használt sajátossága, mégis gabonaként hasznosítjuk a konyhában, de ez egyáltalán nem ellentmondásos, ugyanis íze és állaga hasonló a gabonafélékhez. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hajdina főzése egy lépés az egészségünk megőrzése felé, ezért érdemes minél hamarabb személyesen is kipróbálni.
Tags: hajdina, hajdina főzése