A HDMI kábelek igazán sokoldalúak

2023-06-14 | By admin | Filed in: Webáruház.

Az egyik legnépszerűbb és legtöbbet használt csatlakozási formák, amelyeket audio- és video tartalmak átvitelére alkalmaznak. A HDMI kábelek képesek a hangot és a képet is továbbítani, így nem szükséges több vezetéket megvásárolni.

Mint ahogy a legtöbb modern adatátviteli eszköz, ezek a vezetékek is csavart érpárból tevődnek össze. Ez a technológia bizonyítottan eredményes a zaj és az interferencia csökkentésében. Széleskörűen felhasználhatóak, ami szintén mellettük szól.

Előszeretettel alkalmazzák tabletek, PC-k, TV-k, fényképezőgépek, videokamerák, grafikus kártyák, játékkonzolok és Blu-Ray lejátszók csatlakoztatására. A HDMI kábelek három fő változatát különböztetik meg, amelyek A, C és D jelöléssel vannak ellátva.

Az első verziót nagyobb berendezések, mint például televíziók vagy házimozik esetén használják, míg a C és a D típust mini, illetve micro bemenettel rendelkező készülékekhez alkalmazzák. A HDMI kábelek a mag átmérője alapján is kategorizálhatóak. Minél magasabb az AWG szám, annál vékonyabb az adott vezeték.


Tags: