A sövényvágó sok esetben nagyon megdolgozhat

2016-03-07 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
A sövényvágó használata látványos eredményt nyújt
A sövényvágó használata látványos eredményt nyújt

Amikor úgy döntünk, hogy egy csodaszép virágoskertet alakítunk ki, nem árt minden eszközt beszerezni a jó munka végzéséhez. Egy sövényvágó teljes mértékben nélkülözhetetlen, hiszen a bokros növényeket is érdemes kordában tartani. Láthattuk már filmeken, hogy nyugaton a kertszomszédok sok esetben csak élő sövénnyel választják el egymástól a telkeket.

Ez igazán dekoratív és nagyon hasznos is tud lenni. Továbbmenve ennél, az állattartásban is kezdik alkalmazni az ilyen módszereket. A lovak vagy éppen tehenek természetes körülmények között tartása nagy divat, néhány gazda rájött arra, hogy masszív, erős ágazatú bokrok segítségével könnyedén kiválthatják a költséges kerítést, mert az állatok egyszerűen nem mennek át rajta, így ott maradnak, ahol kell.

Természetesen egy ekkora terület esetében a sövényvágó nagy feladathoz jut, de ilyen esetekben már inkább gépesített eszközöket használnak. Visszatérve a mi kis virágoskertünkbe, azért jó, ha kéznél van a sövényvágó, mert sosem tudhatjuk, mikor vadulnak el úgy a bokrok, hogy szükség legyen rá.


Tags: ,