A szaunázás fiziológiai hatásai

2018-02-08 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Szaunázás

Sokan nem tudják eldönteni, hogy kipróbálják-e a szaunát vagy ne. Egyszer mindenképpen érdemes beülni a kabinba, hiszen ennek rengeteg pozitív hatása van. A szaunázás élénkíti a keringést, ezáltal pedig felgyorsul az anyagcsere.

Az immunrendszer magasabb fokozatra kapcsol. A bőr pórusai tágabbá válnak, illetve megindul a verejtékezés. A méreganyagok kiürülésének hála, csökken a pattanások száma. A narancsbőr láthatósága is mérséklődik. Sokan számolnak be arról, hogy ledobtak néhány kilót a szaunázás hatására.

A test energikusabbá válik, a lélek pedig megnyugszik a relaxálásnak köszönhetően. Rengetegen próbálják ki az aroma- és a színterápiában rejlő előnyöket, a kabinban történő üldögélés során. Alapjában véve kétféle szauna közül lehet választani. A hagyományos, finn típusban gőz segítségével történik az izzasztás.

A szaunázás infrasugárzók segítségével is lehetséges. Ilyenkor a hő közvetlenül a testbe jut és belülről melegít. Érdemes otthonra is beszerezni egy olyan kabint, amivel mindig alkalom nyílik a kikapcsolódásra.


Tags: ,