A színvonalas blu-ray tárolóeszköz

2015-12-15 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Blu-ray lemez
Blu-ray lemez

A technológia fejlődése a világ összes területére kihat. Napról-napra olyan dolgok jelennek meg, amelyek jelentős részével a hétköznapi ember talán nem is találkozik. A DVD utódjaként emlegetett blu-ray lemez már a 90-es években megjelent, azonban biztosan jó néhányan még nem is hallottak felőle.

Röviden BD-nek nevezett eszköz egy nagy tárolókapacitású digitális optikai eszköz. Nevezetes fejlesztője a Sony. Kapacitásának hála jelentősen sok adat, hanganyag vagy fotó tárolható rajta. Általa a filmek egy igazán magas minőségben élvezhetőek.

Sokáig a HD DVD szabvánnyal ált idézőjeles háborúban, azonban a harcot megnyerte. A lemez kifejezetten gyors adatátviteli sebességgel rendelkezik és fő jellemzője még, hogy egyedi biztonsági titkosító rendszerrel van ellátva, így a másolásvédelem sokkal hatékonyabb.

Blu-ray filmek már 3D változatban is beszerezhetőek. A formátumnak köszönhetően, a minőség biztosan garantálva van, a 3D-nek köszönhetően pedig, az élmény is nagyobb lesz a néző számára. Kedvenc filmjét akár webáruház kínálatában is megtalálhatja.


Tags: ,