A tét a jövőbeni nyugdíjad összege

2016-02-04 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
A tét a jövőbeni nyugdíjad összege
A tét a jövőbeni nyugdíjad összege

Belegondoltál már, hogy miből fogsz megélni nyugdíjas éveidben? Bár pályakezdőként ezer más terv és cél lebeghet a szemed előtt, és még oly távolinak tűnik a nyugdíj, hogy nem is szívesen foglalkozol vele, de tény, hogy az öngondoskodásról mihamarabb érdemes tájékozódnod. Miért olyan fontos ez? Biztosan hallottál már arról, hogy az állami nyugdíjrendszer működőképességéhez nem kevés kétség fűzhető. Már manapság is jól látható, hogy a nyugdíjasoknak a korábbi jövedelem töredékéből kell megélniük, a helyzet pedig csak tovább romlik majd az évekkel.

Sebestyén András szerint „A tét a jövőbeni nyugdíjad összege.”  Nem túlzás azt állítani, hogy a megélhetésed múlik azon, mennyire figyelsz oda már most a takarékoskodásra. Ahelyett azonban, hogy a matrac alatt gyűjtögetnéd a pénzt, vagy valamilyen banki lekötést választanál, megéri olyan megoldást választanod, amelyhez jelentős állami támogatás is jár. Nem véletlen örvendenek olyan nagy népszerűségnek a különféle öngondoskodási formák, így a nyugdíjbiztosítás, az önkéntes nyugdíjpénztár, valamint a nyugdíj előtakarékossági számla. A húsz százalékos állami támogatást minden évben jóváírják a számládon, így a félretett összeg az évek alatt szépen gyarapszik majd.

Nem tudod, hogy érdemes-e belevágnod egy ilyen lehetőségbe? Abban reménykedsz, hogy jelenlegi fizetésedhez mérten jó nyugdíjat kapsz majd? Mielőtt lemondanál az anyagi biztonság megteremtéséről, inkább tudj meg többet a várható nyugdíjról az online nyugdíjkalkulátor segítségével! Ne feledd, saját jövőd megtervezése és álmaid megvalósítása érdekében Te tehetsz a legtöbbet, s igaz ez a nyugdíjas évek anyagi biztonságára is!


Tags: ,