Ajtót MDF vagy rétegelt lemezből éri meg csinálni?

2018-01-23 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
MDF ajtó

A lakásban az ajtó éppen annyira része a hálószoba vagy vendégszoba berendezésének, mint a bútor, a képek, a szőnyeg és a parketta. Ezért sem mindegy, hogy milyen fajtát választ a tulajdonos. Mivel az MDF egy olyan ajtócsalád, amelyik maximális szabadságot garantál a vásárlónak, formában, színben és marási motívumokban, él kialakításban, ezért nem is csoda, hogy ez a modell lett az elmúlt évek egyik leginkább felkapott darabja. Az MDF kétségtelenül jobb, mint a rétegelt lemezes nyílászáró.

Ez sokkal ellenállóbb, tartósabb és időtálló, szemben a rétegelt lemezes típussal. Ezek a tulajdonságok pedig nagyon sokat számítanak, hiszen amikor már az ember megveszi az ajtót, azt akarja, hogy az évtizedekig hűen szolgáljon. Pontosan ezt garantálja az MDF a strammságának hála. Megannyi furnéros ajtó motívum biztosított ennek a megvételekor, ezért a látványilag további lehetőségeket biztosít minden érdeklődő számára. Az MDF alapanyaga igazán speciális, amelyik sokban hasonlít a farostlemezhez, viszont mind anyagban, mind minőségben egy teljesen más matériáról lehet beszélni.

A hozzáértők mindig elmondják a vásárlóknak, hogy az MDF jóval finomabb szerkezetű farostokból és erősebb ragasztó keverékéből épül fel. Ennek köszönhetően tényleg masszív, erős matéria kapható, ami által az MDF jól marható, vágható és festhető ajtógyártási alapanyag. Az MDF ajtók élei igazán jól alakíthatóak, ezért a festéssel sohasem szokott gond lenni. Ezen nyílászárók festése több rétegben történik, poliuretán lakkozással.

A szakemberek a munka megkezdésekor először finomra csiszolják az MDF mart, megmunkált részeit, majd egy izoláló réteg kerül a felületre, ami leköti a rostokat és egy kemény, jól csiszolható felületet képez. A kellék száradását és csiszolását követően, kezdetét veheti a tartozék alapozása. Ez egy fehér színű, magas töltőanyaggal rendelkező poliuretán festékkel történik. A száradás után ismét az élek és a felület csiszolása következik, majd a portalanítás után a szakember felviszi a fedőlakk réteget. Emiatt büszkélkedhet a nyílászáró annyira egyedi külsővel, ami sok vevőt egyből megragad.


Tags: ,