Az autóbérlés gyakori buktatói

2016-09-22 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Autóbérlés kölcsönszerződés által
Autóbérlés kölcsönszerződés által

Néha úgy gondolhatja, hogy néhány szabály áthágását nem veszi rossz néven senki. Nem mindig így van ez, ha hivatalos szerződés rögzíti a jogait és kötelezettségeit. Például az autóbérlés alkalmával egy ilyen kölcsönszerződést ír alá a bérlő és a szolgáltató. Már a szerződés megkötése előtt néhány alapelvárásnak meg kell felelnie, különben nem jöhet létre az üzlet.

Általában a bérlő a 18. életévét betöltött személy kell legyen, ugyanakkor néhány év vezetésbeli tapasztalat is szükséges. Egyes autókölcsönzők a tiszta vezetői engedélyt is preferálják. Ugyanis nem szívesen adják ki az autóikat olyannak, aki már több balesetet is okozott. Ha mindezeknek megfelel, akkor a szerződés megkötésével kötelezi magát arra, hogy a járműben semmilyen kárt nem okoz szándékosan.

Mindemellett a visszaszolgáltatás időpontját is szigorúan veszik a kölcsönzők. A késés sem anyagilag, sem pedig jogilag nem éri meg az autóbérlés szempontjából. Az autóbérlés során kapott büntetések, amelyeket az autóvezető gondatlansága miatt szabnak ki, nem érintik a kölcsönzőt. Viszont a ki nem fizetett biztosítások és hasonlók miatt kapott büntetések a szolgáltatót terhelik.


Tags: ,