Az édesség fontos cukorforrás

2016-09-18 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Édesség
Édesség

A három alapvető tápanyag, amire a szervezetnek szüksége van az a cukor, a zsír és a fehérje. Ezek mindegyike jelen van a táplálékainkban különböző mértékben, de néha nem árt olyan speciális ételeket is fogyasztani, amelyek kimondottan valamelyik fontos tápanyag forrásai lehetnek.

A cukor egyik legbiztosabb forrása az édesség. Ezért néha szükségünk van rá, mivel a cukor az egyik legkönnyebben mobilizálható és felhasználható energiaforrásunk. Így nem véletlen, hogy a megerőltető fizikai teljesítmények során, mindenkinek jólesik az édesség.

Ilyenkor szívesen majszolunk el egy csokoládészeletet vagy bármilyen magas cukor tartalmú finomságot. Az édességben található cukor ugyanis már a szánkban elkezd lebomlani és felszívódni, így pillanatok alatt új energiát nyerhetünk az elfogyasztásával.

Azonban nem mindegy, hogy milyen és mennyi nyalánkságot fogyasztunk. A túlzásba vitt édesség nem vezet jóra, ugyanis elhízást, cukorbetegséget és egyéb problémát is okozhat. Ezért csak módjával fogyasszunk ilyen termékeket és figyeljünk oda a minőségre is!


Tags: