Az enyhe ízületi fájdalom elviselése

2016-09-20 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Ízületi fájdalom
Ízületi fájdalom

Egyesek szinte bármilyen fájdalmat szó nélkül elviselnek. De mennyire jó ez? Az ízületi fájdalom először csak tompa sajgásként jelentkezik. Ezt szinte bárki el tudja viselni, csak enyhe diszkomfortérzéssel jár együtt. Az ilyen fájdalmat okozhatja az adott terület fokozott igénybevétele.

Ha az ízületi fájdalom olyan területen jelentkezik, amit rövid időn belül újból használnia kell, akkor könnyen felerősödhet a tünet. Például ha teniszezni kezd, és egy idő múlva a csuklóját fájlalja, még nem jelenti azt, hogy mindig fog fájni, de megfelelő kezelés nélkül gyorsan rosszabbodhat a helyzet. Ezért egy kis fájdalom esetén is érdemes valamilyen kezelést alkalmazni.

Nem muszáj szó nélkül elviselnie, mert nem tesz jót magának. A huzamos ideig tartó ízületi fájdalom ugyanis porckopást jelezhet, amit ha nem kezelnek megfelelően, akkor akár deformálódhat az érintett terület. Ilyen súlyos esetben azonban nem elég csak kenőccsel kenegetni az adott ízületet, hanem ortopéd orvos műtéti beavatkozására lesz szüksége. Figyeljen tehát arra, hogy mit üzen a teste!


Tags: ,