Az olimpiai játékok története

2016-10-20 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Olimpiai játékok
Olimpiai játékok

A világ egyik legnépszerűbb sporteseménye, minden kétséget kizáróan az olimpiai játékok. Emberek millió ülnek a TV képernyői elé a játékok ideje alatt, hogy szurkoljanak a nemzet sportolóinak.

Ha szeretne néhány érdekes információt megtudni az ötkarikás játékokról, akkor kattintson ide! Az olimpiai játékok története majdnem háromezer évre nyúlik vissza. Akkor rendezték meg az első ilyen sporteseményt a görögországi Olümpiában.

Ekkor még csak a futás szerepelt a versenyszámok között, majd egyre több versenyszámban kezdték el megmérettetni magukat a sportolók és a legjobbakat babérkoszorúval díjazták. Az újkori olimpiai játékok a 19. század vége óta léteznek.

A legismertebb szimbólumai az olimpiai láng, amit mindig Olümpiában gyújtanak meg, majd világkörüli útra indul, ezzel is népszerűsítve az eseményt, valamint az egésznek az eszmeiségét. De az öt egymásba fonódó karika is ismert jelképé vált a rendezvénynek. A karikák színei úgy lettek kiválasztva, hogy azok közül legalább egy minden nemzet zászlajában benne legyen.


Tags: ,