Az ülésfoglaltság érzékelő hatékony segítség

2016-05-11 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Jó ha van működőülésfoglaltság érzékelő
Jó ha van működőülésfoglaltság érzékelő

Nagyon fontos tényező, hogy amikor utazunk valahova, akkor megfelelően legyen biztonságos a jármű, amivel azt tesszük. A folyamatosan növekedő személygépkocsi-forgalom miatt a balesetveszély is rendszeresen magasabb. Léteznek azonban olyan biztonsági rendszerek, amilyen az ülésfoglaltság érzékelő is.

Ez a hasznos kis találmány az utasoldali székbe van beépítve a matrac alá, ami érzékeli, ha van ott valaki. Ennek az a lényege, hogy egy esetleges baleset következtében csupán akkor nyíljon ki a légzsák ezen a részen is, ha arra szükség van. Az ülésfoglaltság érzékelő azonban eléggé érzékeny ponton található, ezért amennyiben egy nagyobb súly nehezedik rá hirtelen, ami lehet egy térd vagy kutyának a tappancsa, akkor nem kizárt, hogy problémák lépnek fel.

Amennyiben azt vennénk észre, hogy a légzsáklámpa folyamatosan jelez, akkor annak ez lehet az oka. Az ülésfoglaltság érzékelő meghibásodása azonban nem feltétlenül csak az utas felőli oldalon történhet, hanem az egész rendszerben, ezért minél hamarabb szervizbe kell vinni a kocsit, hogy helyrehozzák a problémát.


Tags: ,