Betekintés a robotika világába

2019-01-19 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Robotika gyerekeknek

A robotok és robotgépek egyértelműen a jövőnket jelentik, ezért érdemes szorosabbra fűzni a kapcsolatunkat ezekkel. Ha pedig úgy érezzünk, hogy tőlünk már túl távoli a robotika világa, akkor legalább a gyermekeinknek meg kell adjuk az esélyt arra, hogy betekintést nyerhessenek ebbe.

Mire ők felnőnek, minden bizonnyal nélkülözhetetlen lesz legalább egy minimális ismeret a robotika területéről, tehát a mi felelősségünk, hogy megalapozzuk számukra ezt a tudást. Szerencsére nem kell feltétlenül nekünk ezt egyszer megtanulni és majd utána átadni a megszerzett információkat, hiszen léteznek oktatási célú robotok, amelyekkel a programozás és a robotika alapjait is könnyedén elsajátíthatják a gyerekek.

Ők már egyébként is annyira benne vannak ebben a technológiai világban, hogy sokkal természetesebb számukra az ilyesmi, mint az egy-két generációval idősebbeknek. Míg a szüleinknek és nekünk is meg kell tanulni a technikai eszközök használatát, addig a lurkóknak velük született tehetségük, hogy értenek az okoskütyükhöz és játszi könnyedséggel képesek felfogni a robotika rejtelmeit is.


Tags: ,