Bokaficam? Így segíthet a gyógytorna

2023-04-13 | By admin | Filed in: Szolgáltatás.

Egy rossz lépés következtében kialakult bokasérülés mértékének megállapítása nem minden esetben könnyű feladat. Érdemes átfutnod a www.gyogytornaszom.hu weboldalon található tájékoztatót a bokaficam kezeléséről. A bokaficam gyógytornája már a sérülés után közvetlenül megkezdhető, a tapasztalt gyógytornász iránymutatásának betartásával.

Az első alkalommal egy 1 órás állapotfelmérés során alaposan és részletesen feltérképezik a panaszokat, a sérülés mértékét, amelyet fizikális vizsgálattal egészítenek ki. Ezután a sérülés nagyságát figyelembe véve alkalmazzák a különböző egymásra épülő technikákat maximálisan odafigyelve arra, hogy a kezelés ne okozzon fájdalmat.

A gyakorlatok helyes végzését felügyelve a terapeuta gondoskodik róla, hogy a betanult mozdulatokat később otthon is lehessen végezni. Kezeletlen bokaficam esetén akár térd-, csípő-, derékfájdalom is kialakulhat, ezért nem elég a pihentetés, ajánlott minél hamarabb a célzott kezelés elkezdése gyógytornászok segítségének igénybevételével.

A bokaficam rögzítési ideje alatt különböző keringésjavító gyakorlatok végezhetők, amelyek segítik a duzzanat felszívódását. Az aktív gyakorlatok bevezetése ezután a sérülés mértékétől függően fokozatosan történik, a terhelés mértékét minden esetben a terapeuta a sérülékenység és fájdalom figyelembevételével állapítja meg.

A teljes gyógyulás érdekében végzett rehabilitációs gyakorlatok megerősítik a bokaízületet, aminek következtében nő a bokaízület stabilitása, ez segít elkerülni egy újabb bokasérülést. A bokaficam teljes gyógyulási ideje általában 4-6 hét, a tüneteket pihentetéssel, fájdalomcsillapítóval és hideg borogatással lehet enyhíteni.

A kezelés megkezdése előtt célszerű orvossal vagy gyógytornásszal konzultálni a pontos diagnózis felállításának érdekében. A Gyógytornászom rendelő tapasztalt szakemberei online bejelentkezés esetén akár pár napon belül időpontot adnak az alapos állapotfelmérésre, amit személyre szabott kezelés követ a panaszok minél gyorsabb csökkentésének érdekében.


Tags: