Bokaszalag szakadás – Kezelés és gyógyulási idő

2022-05-08 | By admin | Filed in: Szolgáltatás.
Bokaszalag szakadás
Bokaszalag szakadás

A mindennapi tevékenységek csak abban az esetben fognak problémát jelenteni, ha valamilyen komolyabb sérülést szenved el az ember szervezete. A megszokások mentén való életvitel néha unalmasnak tűnik, de amikor valamiért akadályozva van azok elvégzése, akkor érezhető csak igazán, hogy mennyire jó tud lenni a rutinos működés. A bokaszalag szakadás szerencsére nem olyan komoly trauma, mint egy törés, de ettől még számos kellemetlenséget tud okozni, amit jobb elkerülni, ha pedig nincs erre mód, akkor megtenni mindent a mielőbbi gyógyulásért.

Egy újabb indok lehetne ez, ami miatt sokan úgy döntenek, hogy inkább mellőzik a különféle sportokat, de valójában mégsem ennyire egyszerű a dolog. A szalagszakadás ugyanis hölgyek esetében a magas sarkú viselése miatt is bekövetkezhet, valamint elég egyetlen rossz lépés és kész a baj. Az ízületet és a porcot tartó szalagok ilyenkor megnyúlnak és képtelenek ellátni a feladatukat, kellő stabilitást biztosítani.

Ilyen esetben különösen fontos, hogy ne terheld a sérült ízületeket, ezért bokaszalag szakadadásnál ezt tanácsolja egy gyógytornász. A tehermentesítés mellett, a kialakult duzzanat minél előbbi lehúzása is cél. Érdemes felpolcolni a lábat, a stabilitás és a keringés javítása érdekében. A tehermentesítés fontos, valamint nem szerencsés erőltetni a járást, de azért a teljes nyugalmi állapot fenntartása ellenkező hatást válthat ki. A regenerálódás érdekében fent kell tartani a jó keringést, hiszen a szövetek csak így tudnak gyorsan megújulni.

A személyre szabott gyógytorna alkalmazásával a bokaszalag szakadás kiválón rehabilitálható. A gyogytornaszom.hu weboldalon könnyedén időpontot lehet foglalni és az állapotfelmérést követően, megkezdődhet a feladatok elvégzése és rá lehet lépni a megoldás útjára. A megszokásokból való kiesés tehát rövid időn belül elmúlik, akárcsak a kellemetlen fájdalom, amit a sérülés okoz. Néhány otthoni gyakorlattal gyorsítható a rehabilitáció, ezért fontos ezekre is odafigyelni. A rendszeres sportolással ugyanakkor elérhető, hogy rugalmasabbá, de mégis stabillá váljanak a szalagok, ezért felesleges lenne azt hanyagolni.


Tags: