Defektjavító készlet az újabb típusú járművekben

2016-01-11 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Defektjavító készlet
Defektjavító készlet

Régebben még a legtöbb autóban olyan pót- vagy mankókereket helyeztek el, ami segített eljutni a legközelebbi szervizhez egy defektet követően. Azonban, a manapság gyártott gépjárművekben már úgynevezett defektjavító készlet kerül elhelyezésre a pótkerék helyett. Amennyiben közlekedés közben azt veszi észre, hogy az autó elkezd szokatlanul viselkedni, az egyik oldalára húz vagy furcsa hangot hall, akkor álljon meg! Ebben az esetben mindig ellenőrizni kell a kereket, mivel a defekt javítása minden esetben létfontosságú.

Természetesen sokaknak még a kerék lecserélése is gondot okoz, hiszen ez nem egy olyan folyamat, amit minden nap el kell végezni. Ha Önnek is újabb típusú autója van, akkor a defektjavító készletet kell alkalmaznia. A készlet legtöbb esetben tartalmaz egy kompresszort, amit a szivargyújtóról lehet működtetni, valamint tömítő folyadékot. Ez a defektjavító készlet már annyira fejlett, hogy nem kell semmi mást tenni, csak a lyukba benyomni a tömítőt, a kompresszor pedig még a levegőfújást is elvégzi.

Azonban a defektjavító készlet sok esetben nem használható, hiszen a leengedett felni gondot okozhat. Ekkor jön jól, hogyha egy pótkereket szerel fel a hibás darab helyére és elgurul a legközelebbi műhelybe. Amennyiben használt gumiabroncs található a járműn, akkor sajnos nagyobb a hibalehetőség. Attól függően, hogy mennyire használt gumit vásárol, a defekt bármikor előjöhet. Lehet, hogy miután kigurul a szervizből az ellenőrzött, tökéletes abroncsokkal véletlenül belehajt egy szegbe.

Ezt a fajta hibát rögtön javíttatni kell, különben tönkreteszi még jobban az abroncsot és az autó üzemanyag fogyasztása is megnő. A használt gumiabroncs defekt kijavításával a szakemberek rengetegszer találkoznak. Sajnos az eldobált szegecseket nem lehet észrevenni. Azonban a lyukat, ha nem sérült a belső szerkezet, azonnal ki tudják javítani. Először is megvizsgálják a lyuk helyét, majd tömítő pasztával látják el, amit száradás után lecsiszolnak. Végül felfújják az abroncsokat.


Tags: ,