Egy budapesti szemészet szerint „az anti-VEGF injekció beadása gyors és fájdalommentes”

2023-10-28 | By admin | Filed in: Szolgáltatás.

Az anti-VEGF injekciós kezelés egy hatékony és elterjedt orvosi eljárás, amit olyan szemészeti problémák esetén alkalmaznak, mint a nedves maculadegeneráció vagy a diabéteszes retinopátia. Az injekció célja a vérerek növekedésének gátlása a szemfenék területén, amely sokszor látásromlást okoz.

Az eljárás az utolsó években történt fejlődésének köszönhetően ma már sok betegnek hozzáférhető és hatékony kezelési mód. A Budai Szemészeti Központ (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) erre is felhívja a figyelmet a weboldalán. A beavatkozás során a szemész szakorvos a szemfenékbe speciális gyógyszert juttat be, amely megakadályozza az újonnan képződő vérerek növekedését és javítja a meglévők állapotát.

Ezt a beavatkozást helyi érzéstelenítés mellett végzik, hogy minimalizálják a beteg fájdalmát és kellemetlenségét. A budapesti szemész, Dr. Péterfy Ágnes, aki évtizedek óta gyakorolja a szakmát, hangsúlyozza, hogy az anti-VEGF injekció beadása valóban gyors és fájdalommentes folyamat. A beavatkozás a beteg szemének alapos előkészítésével kezdődik, amely magában foglalja a pupillatágító cseppek alkalmazását a szemész szakorvos segítségével.

Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a szakorvos jobban lássa a szemfenék területét. Az érzéstelenítő cseppek vagy injekciók alkalmazása után a beteg nem érez fájdalmat az injekció beadása közben. A tű kifejezetten vékony, és az eljárás során gyorsan és precízen vezetik be a szemfenékbe. A budapesti szemészetben alkalmazott anti-VEGF injekció beadásának folyamata általában percek alatt befejeződik.

A beteg általában az eljárás alatt ébren marad, és a szemész szakorvos gondosan figyeli a folyamatot. Az eljárás után nincs szükség hosszú felépülési időszakra, és a páciens általában aznap visszatérhet a mindennapi tevékenységeikhez. Az injekció beadását követően rendszeres ellenőrzésekre és további injekciókra lehet szükség az optimális eredmények eléréséhez, illetve fenntartásához. Tartsa be a specialista ajánlásait!


Tags: