Egyszerre tanít és szórakoztat a Monopoly társasjáték

2023-05-31 | By admin | Filed in: Webáruház.

A társasok népszerű ajándéknak és családi szórakozásnak számítanak. De vajon mire használható a jól ismert Monopoly társasjáték a szórakozáson kívül? Felmérések szerint, több mint egymilliárd ember játszotta már világszerte.

Hogyan lehetséges, hogy a digitalizáció és a képernyőre tapadó fiatal generáció korában ez a fajta szórakozás még mindig erősen tartja magát? A választ az a kutatás adja meg, ami többek között a Monopoly társasjáték funkcióit vizsgálta. Kiderült, hogy a játék a játékosok gyakorlati és érzelmi igényeit egyaránt kielégíti.

Vagyis nemcsak szórakozást és tanulást kapunk tőle, hanem a gyermekek érdekes tényeket tudnak meg a világ egyes helyeiről, megtanulnak számolni, pénzt és térképet használni, a közgazdaságtan alapjait egy gyakorlati kérdésben.

Azt is láthatjuk, hogy segít a családi kapcsolatok építésében, az érzelmek szabályozásában és a kötelékek erősítésében. A Monopoly társasjáték az érzelmek egy kis próbaterepe a gyermeknek, a szülői közelség biztonságos légkörében.


Tags: