Ellenállhatatlanul a finom a Balaton pezsgő

2018-07-16 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Balaton pezsgő

Amikor bármilyen esemény, neves nap megünnepléséről van szó, egyszerűen nem lehet kihagyni a pezsgőt. A magyarok nagy kedvence a Balaton pezsgő. A jól ismert BB italok kiváló minőséget képviselnek és olyan ízt, ami valóban ellenállhatatlanná teszi ezt a nedűt. A BB gyökerei az 50-es évek elejére nyúlnak vissza. Hazánkban igazán csak ekkor kezdett virágozni a balatoni turizmus.

Ezzel egyidejűleg, rengetegen a Balatontól délre eső, megfelelő természeti adottságú területeken gyümölcsfák és csemegeszőlő telepítésébe kezdtek. Nem kellett sok idő elteljen, hogy Magyarországon, Balatonboglár a borászat kiemelt kísérleti és gazdasági központjává váljon, köszönhetően legfőképp a hazai és nemzetközi szakembereknek.

A fent említett kifogástalan természeti adottságoknak köszönhetően készülhetett el az a Balaton pezsgő, amelyik a mai napig nagy sikernek örvend, immár nem csupán a magyarok, hanem a külföldiek nagy örömére is, akik szívesen kóstolják meg az egyedi Balaton pezsgő különféle fajtáit. Érdemes kipróbálni úgy a hagyományos, mint a legújabb finomságokat.


Tags: ,