Érdemes odafigyelni, a napi pozitív gondolatokra

2017-11-13 | By yatoo | Filed in: Életmód.
Egy mosolyhoz nem kell külön ok

Természetes dolognak tartjuk, hogy időnként időt szánunk egy nagytakarításra a lakásban, kipucoljuk az autót, megvizsgáljuk mire lesz szükségünk és mit kellene már kidobnunk.

Arról azonban már el szoktunk feledkezni, hogy a fejünkben és a lelkünkben is kell néha egy kis takarítást végezni. A minden napi pozitív gondolatok óriási jelentőséggel bírnak, mégis sokszor hajlamosak vagyunk hagyni, hogy a pesszimizmus irányítsa az életünket. Már reggel úgy kelünk fel, hogy mérgelődünk a rossz idő vagy a kevés alvás miatt és előre tudni véljük, hogy például undok lesz a főnökünk, esetleg mi kapjuk a legnehezebb feladatokat. Ezen az ösvényen nagyon könnyű haladni, mert sodor magával, viszont megmérgezi a mindennapjainkat.

Ha figyelünk egy kicsit és törekszünk arra, hogy ne mindig csak a dolgok rossz oldalát nézzük, akkor rövid időn belül észlelhetjük a változást. A napi pozitív gondolatok nemcsak a különböző helyzetekben való megnyilvánulásunkat változtathatják meg, hanem az egész életszemléletünket.


Tags: ,