Ezek a címkén látható mosási útmutató jelek jelentései!

2016-09-18 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Mosási útmutató
Mosási útmutató

A minőségi és hatékony ruhatisztítás első lépése a mosási útmutató jelek értelmezése. Ezen útmutató ma már minden ruhaneműn szerepel egy-egy apró címke formájában. Amennyiben ellátogat a http://www.onkiszolgalomosoda.hu/hu/mosodai-jelzesek.html linkre, akkor megismerheti, hogy melyik szimbólum mit üzen számunkra. Példának okáért tudni kell, hogy a mosóteknő a mosás hőfokára, illetve az intenzitásra utal.

A mosóteknőben lévő szám a hőfokot, az alatta levő vízszintes csíkok pedig azt jelölik, hogy mennyire igényel kíméletes bánásmódot. Amennyiben a szám helyett egy kéz szerepel, akkor az adott textil csak kézi mosással tisztítható, ha pedig a mosóteknő üres, és vonal sincs alatta, akkor azt jelenti, hogy nyugodtan lehet mosni mosógépben, mert semmilyen különleges eljárást nem igényel.

A http://www.onkiszolgalomosoda.hu/hu/mosodai-jelzesek.html oldalon olvasható cikk külön kiemeli a speciális, mosodai mosást igénylő ruhaneműket, melyekre egy „W‟ betűvel szokták felhívni a figyelmet. Az ilyen holmik hozzáértést igényelnek, így érdemes profi szakemberre bízni őket. A http://www.onkiszolgalomosoda.hu/hu/mosodai-jelzesek.html linken lévő összefoglaló másik fontos tényezője a négyzet, ami a szárításról ad nekünk instrukciókat.

A négyzetben szereplő üres kör a legáltalánosabb eset, azt jelenti, szárítógépben is mosható, nincs szükség különleges bánásmódra. Ha a körben egy pötty van, akkor a szárítógépet alacsony, ha két pötty van, akkor a normál fokozatán lehet alkalmazni. Ha pedig a kör át van húzva, akkor semmiképpen sem szabad szárítógépet használni. A szárítás körülményeit leíró jel a négyzetben lévő egy vízszintes, három függőleges és két srég vonal is.

Az első a fekve, a második a ruhaszárítón, a harmadik pedig az árnyékban szárítható textíliákra utal. A http://www.onkiszolgalomosoda.hu/hu/mosodai-jelzesek.html oldalon vegytisztítással kapcsolatos útmutatókat is megismerhetjük, amelyek egy-egy karikába írt „P‟, „F„ vagy „A‟ betűvel jelölik a használható vegyszerek típusát, valamint a fehérítésre vonatkozó utasításokat is, melyeket háromszöggel jelölnek.


Tags: ,