Fontos szempontok a gyerekülés vásárlásakor

2018-08-21 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Ideális gyerekülés

Miben utaztassuk a gyermekünket? Amennyiben már családdá nőttük ki magunkat, ez a kérdés az elsők között merülhet fel bennünk. Az ideális gyerekülés a csöppség korának, súlyának teljesen megfelel és maximális kényelmet biztosít. Mindezt természetesen a szigorú előírások betartásával együtt teszi.

A kezdeti időszakban, a babahordozók és a mózeskosarak használhatóak utazáshoz, mindkettő babakocsira is szerelhető, így elég praktikus. Arra azonban érdemes figyelni választáskor, hogy az egész kicsiknek még a fekvő testhelyzet a legkényelmesebb és legegészségesebb pozíció. A már biztosan ülni képes gyermeknek kínálnak úgynevezett pajzsos gyerekülést, aminél nem a biztonsági öv tartja a székben a kicsit, hanem egy párnázott, puha pajzs.

Ennél biztonságosabb megoldás lehet az 5 pontos biztonsági övvel csatlakoztatható modell, ami borulásos baleset esetén is kiváló védelmet biztosít. Sok szakember véleménye az univerzális, akár 3 súlycsoportot is kiszolgáló gyerekülésekről, hogy nem a legjobb választás, tehát lehetőleg mellőzzük. A kompromisszumos megoldások hosszútávon nem mindig kifizetődőek.


Tags: ,