Fontos tudnivalók a tapétázásról

2017-08-07 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Minőségi tapétázás

Amikor a lakástulajdonos eldöntötte, hogy a tapétát választja, nemet mondva a falfestésnek, jó, ha utánanéz a dolgoknak, mert vannak egyes tudnivalók, amelyeket tanácsos megjegyezni.

A tapétázás az ismeretek birtokában biztosan tökéletes végeredménnyel zárul majd, és a tulaj nem fogja megbánni, hogy ezt választotta, nem a sokszor drága és igen időigényes falfestést. Először is lényeges lépésnek számít a tapéta megvételekor, hogy a vevő leellenőrizze minden tekercs cikkszámát és gyártási számát. Sőt, emellett oda kell figyelni a kellék hátsó részén megadott illesztésre is. Szintén fontos lehet, hogy a tapétázandó felület száraz, sima legyen. Ha szükséges, akkor kötelező eltávolítani a laza, pergő részeket, és a glettelés is megfontolandó opció.

A tapétázás esetében azt is észben kell tartani, hogy a kiszemelt felület színtelen, teherbíró és jó nedvszívó legyen. Emellett azt sem szabad kihagyni, hogy a tapétázás felületének alapozása a tapétaragasztó megfelelően bekevert oldatával menjen végbe. Így elkerülhető a tapéta leválása.


Tags: ,