Generálkivitelező vagy egyéni vállalkozók – Melyikkel járunk jobban?

2023-12-27 | By admin | Filed in: Szolgáltatás.
generálkivitelező
Generálkivitelező

Lakásfelújítás vagy komplexebb esetben otthonépítés előtt állsz és nem tudod eldönteni, hogy kire bízd a munkát? Ebben az esetben érdemes néhány dolgot komolyan mérlegre tenni, mielőtt végső elhatározásra jutsz. Alapvetően, a legtöbben 2 fő opció között mérlegelnek. Az egyik az egyéni vállalkozó felkérése, a másik pedig a generálkivitelező megbízása. Melyikkel járhatsz jobban? Erre nem létezik egzakt válasz, mert mindig az egyedi esetek határozzák meg, hogy mi szolgálja jobban az érdekeidet. Lássuk ezt példákon keresztül! Amit tudunk, hogy a generálkivitelező komplex megoldásokat lát el.

A New Age Properties szakemberei például a bontástól kezdve, az újjáépítésen keresztül, gyakran még a tervezésben, engedélyeztetésben, épületgépészeti megoldásokban is élen járnak. Egy generálkivitelező tehát sok időt és energiát tud neked megspórolni. Nem beszélve a rengeteg idegeskedésről, ami könnyen az egészségedet teheti tönkre néhány hónap vagy év alatt, amíg egy hosszabb projekt tart.

Amikor komplexebb feladatok várnak rád és több vállalkozóval kellene együtt dolgozni a végeredményért, akkor megéri a generálkivitelezőt választanod, még úgy is, hogy az árak 10-20 %-al magasabbak a kezdeti időszakban, de ez gyorsan megtérül. Ellenben, amikor csak bizonyos feladatokról van szó, akkor máris szóba jöhet az egyéni vállalkozó megbízása. Itt van a manapság egyre népszerűbb hőszigetelés vagy klíma telepítése. Ezek önmagukban csak egydimenziós munkák, mert nem lesz szükség mellettük több szakember bevonására.

Ilyen helyzetekben gördülékenyebb és olcsóbb lehet, ha külön egyéni vállalkozóval dolgoztatsz, mintsem felkérnél egy teljes generálkivitelező csapatot, akik biztosan nem okoznak csalódást, de az árat is megkérik. Összességében tehát az mondható el, hogy az egyszerűbb munkákra érdemesebb kisebb kapacitással rendelkező vállalkozót hívni, míg az összetettebb feladatokra a generálkivitelező a jó választás. Ha szeretnéd pontosan megtudni, hogy milyen területeken tud a hasznodra lenni egy igazán jól képzett csapat, akkor a generalkivitelezes.hu weboldalon megtalálod erre a választ.


Tags: