Gyakorlati tapasztalatra épül a GKI igazolvány

2015-11-30 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
A buszvezetőnek is szüksége van GKI igazolványra
A buszvezetőnek is szüksége van GKI igazolványra

Amióta beléptünk az Európai Unióba, a határok kitágultak és a fuvarozás előtt új tárlatok nyíltak meg. Lehet az áru vagy éppen személyszállítás, sokkal könnyebben mozoghatunk az országok között. Ami a gépjármű vezetőket illeti, azonban akadt egy plusz kötelezettség, ami egy GKI igazolvány megszerzése.

Csakis ennek az igazolványnak a birtokában végezhetnek az Unió területén személy- vagy éppen áruszállítást. Erre azért van szükség, hogy az igazolvány megszerzése alatt olyan tapasztalatokat tudjanak elsajátítani, amelyekre aztán bármikor szükségük lehet.

A gyakorlati tapasztalatokon kívül, az előírások ismerete is nagy szükséggel bírhat egy ilyen szállítás során. A GKI igazolvány megszerző sofőröknek tisztában kell lenniük az egészségügyi előírásokkal és tapasztalatokkal, amennyiben szükségük lesz rájuk.

Ez egy személyszállítást végző autóbuszvezető esetén halmozottan fennáll. Hála a modern iskoláknak, már tapasztalatot szerezhetnek a vezetők a GKI igazolvány megszerzésénél olyan gyakorlati téren is, a szimulátorok segítségével, amelyekre a tanpályákon nem biztos, hogy volna lehetőségük, de az átélt tapasztalat megléte kiemelten fontos.


Tags: ,