Hat éves korig megelőző fogszabályozásról beszélünk.

2018-03-03 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Kiváló fogorvos

Gyerekkorban még minden olyan egyszerű, még a fogszabályzás is. A rendetlen fogsort könnyen lehet örökölni, de az is a kialakulásához vezethet, hogyha a gyermek nem az orrán, hanem a száján veszi a levegőt. Az sem túl jó, hogyha sokáig nem tud leszokni a cumizásról, mert ez is deformálhatja a fogsort. A megfelelő eszközök alkalmazásával, azonban ilyen fiatal korban, még nagyon könnyen korrigálható a fogsor.

Tanácsos már ebben a korban elkezdeni ezt a folyamatot, mert minél idősebben fogunk hozzá, annál tovább fog tartani. Természetesen a mai modern módszereknek köszönhetően már a felnőttkori fogszabályzás sem lehetetlen, csupán rá kell szánni magunkat arra, hogy szeretnénk szép, szabályos, egészséges mosolyt. A gyerekek esetében ez egészen könnyen megoldható. Kivehető, éjszakai fogszabályzó is elegendő ahhoz, hogy a későbbiekben szabályosan álljanak a rakoncátlan fogacskák. De ehhez arra is szükség van, hogy a szülő és a gyermek is komolyan vegye a fogszabályzó viselését.

Lefekvés előtt nem árt emlékeztetni a gyerekeket a fogszabályzó felhelyezésére, mert hajlamosak elfelejteni, de az is lehet, hogy nem szívesen viselik, mivel zavarja őket az alvásban. Pár alkalom után hozzá lehet szokni, mert modern szerkezetek már sokkal kényelmesebbek. Gyerekkorban még nem vagyunk tudatában ennek a fontosságával és csak felnőttkorban döbbenünk rá, hogy mennyire sokat számított volna, hogyha rendszeresen használjuk az éjszakai fogszabályzót.

De ekkor sem történik tragédia, mert soha sem késő elkezdeni a fogszabályzást. A szabálytalan fogsor számos probléma kialakulásához vezethet. Hogyha elkezdenek szuvasodni a fogak, amiért lepattogzott a fogzománc, akkor előbb ezeket a hibákat mindenképp ki kell javítani a fogorvosnak. Csak akkor lehet elkezdeni a fogszabályzást, hogyha minden fog tökéletes állapotban van. A szuvas fogak elrepednének, a fogszabályzó miatt. A Clinident szakemberei legjobb tudásuk szerint gondoskodnak a páciensek mosolyáról. Hogyha már gyerekkorban figyelmet fordítunk a fogak ápolására, akkor könnyedén elkerülhetőek a fogászati problémák.


Tags: ,