Ingatlan hitel nyugdíjasoknak: mivel egészíthetem ki az állami nyugdíjamat?

2023-06-28 | By admin | Filed in: Szolgáltatás.
önkéntes nyugdíjpénztár
Önkéntes nyugdíjpénztár

Sohasem lehet elég hamar elkezdeni a készülődést egy olyan időszakra, amikor már nem tudsz aktívan tenni a bevételek megszerzéséért. A nyugdíjkorhatárt elég gyorsan eléri az ember, bár a megélt élmények függvénye, hogy az évtizedek gyorsan eltelnek vagy úgy tűnik, hogy csigalassúsággal haladnak előre. A társadalmi berendezkedés lényege, hogy azok, akik szorgosan ledolgozták az idejüket, olyan járulékot kapnak nyugdíj formájában, amiből ha nem is nagylábon, de szerényen eltölthetik a mindennapjaikat.

Amennyiben ez előre vetítve nem tűnik elégségesnek, akkor léteznek olyan alternatívák, amikre lehet bátran támaszkodni. Az önkéntes nyugdíjpénztár célja, hogy a segítségével kiegészíthesd az állami nyugdíjad, de a Grantis szerint nem mindig könnyű kiválasztani a legjobbat. A bizonytalanságot az adja, hogy legalább 20 intézet kínál egyenként ugyanennyi terméket, amiket megvizsgálni laikusként elég komoly kihívás.

Érdemes tehát segítséget kérni, mielőtt fejest ugrasz bármelyik befektetési rendszerbe, hiszen nem volna jó, ha rövidtávon meggondolnád magad, mert az a tőke egy részének elveszítésével járhat. Ami viszont egyértelműen előnyös az ÖNYP esetében az a rugalmassága, az adókedvezmény és jóváírás, valamint nem igényel komoly pénzügyi szakértelmet. A nyugdíjas években kezdődhet el egy második élet, amikor már tényleg nem kell az állandó robotolással foglalkozni, mert van idő mindenre, amire igazán szeretnéd. Bátran belevághatsz egy új otthon megteremtésébe is. A Biztos Döntés szerint „az öregségi nyugdíjat például önállóan is elfogadja a bank lakáshitel igénylésnél”.

Ha nincs annyi félretett pénzed, amiből teljes összegben kifizethetnéd a vágyott ingatlant, akkor a bank örömmel segít. A lakáshitel felvételénél a jelzálog tovább könnyítheti a dolgodat, mert így az intézet biztonságban tudja a befektetését. Ezzel csökkentheted a kamatterheket és még az összeghatárt is feljebb srófolhatod. A kalkuláció itt sem elhanyagolható tényező, mivel a bankok versenyeznek a kliensekért, ezért aztán egymásra licitálva igyekeznek jobb konstrukciókat nyújtani. Nincs más dolgod, mint megtalálni a tökéletest és azt igényelni.


Tags: