Kandalló készítés szépérzék birtokában

2017-11-07 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Kandalló készítés

Az „otthon melege” nemcsak egy olyan kifejezés, amit a szeretetteljes családi környezetre használnak, hanem sokkal konkrétabb jelentésből származik. Régen ugyanis a tűzhely volt az, ahol összegyűltek a családtagok és megosztották egymással a napi élményeiket, tapasztalataikat. Ma ezért is annyira elismert a kandalló készítés mestersége, hiszen egy csodásan kivitelezett és beépített tűzhely az otthon központi eleme lehet, ami vonzza a tekintetet és gyülekezésre készteti az ott lévőket. A kandallók ma már nem számítanak annyira státusszimbólumnak, mint régen, de még mindig megvan a maga presztízsértéke.

Ugyanis nem akármelyik házba építhető be úgy a kandalló, hogy az jól is nézzen ki. Funkcionális lehet, de ha azt szeretnék, hogy valóban mutatós is legyen, akkor a ház tervezésnél már érdemes számításba venni annak az eshetőségét, hogy majd beépítenek a kijelölt helyre egy kandallót. A kandalló készítés ugyanis nemcsak a teljesítménynövelésről szól, hanem egyfajta egyensúlyt kell tartani a szép és hasznos között

Vagyis egy kandalló, ha nem szép, akkor tulajdonképpen el is veszti az értelmét. Helyette akár kazán is lehetne, hiszen annak a teljesítménye a fontos. Az akciós kandallók között is lehet kapni szépet, ami pontosan illeszkedik a terveibe. A belső felépítés és méretek adják meg a kapacitást, de a külső, beépítéshez használt anyagok határozzák meg azt, hogy mennyire lesz esztétikus az összkép.

A forgalmazóknál mindig vannak akciós kandallók, amelyek rövid ideig leárazva várják a vásárlókat. Ezért, ha azt fontolgatja, hogy itt lenne az ideje beszereltetni egyet, akkor mindenképpen tartsa szemmel az aktuális ajánlatokat az üzletekben és a webáruházakban is. Vannak az évnek olyan időszakai, amikor gyakoribbak az akciós kandallók felbukkanása a forgalmazóknál. Főleg akkor, amikor nincs „szezonja”. Nyár elején és tél közepén nemigen szoktak nekifogni a kandallócserének. Ennek ellenére nem szokatlan, hogy a többi időszakban is fellelhetőek az akciós kandallók a leárazott termékek között.


Tags: ,