Kóstolt már olasz gluténmentes tésztákat?

2018-11-23 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Gluténmentes tészta

Abban az esetben, ha valakinek a szervezete nem tudja feldolgozni a glutént, akkor az nagyon kellemetlen tud lenni, hiszen az átlagemberek mindennap esznek olyasmit, amiben benne van ez az allergén, sőt, a legtöbbször minden étkezéskor találkoznak ezzel az anyaggal. Hiszen nemcsak a kenyerekben, pékárukban van jelen, amelyek különféle gluténtartalmú lisztekből készítenek, hanem mártásokban, levesekben, félkész ételekben és édességekben is.

Tehát, ha ki kell zárni a glutént az étrendből, akkor komolyan meg kell reformálni az étkezési szokásokat és azt is gondolhatná, hogy örökre búcsút mondhat a tésztaféléknek. Szerencsére ez nem így van! Ide kattintva megnézheti, hogy milyen gluténmentes olasz tésztákat lehet kapni.

Ugyanis már alternatív alapanyagokból is készítenek spagettit, pennét, anellinit, fusillit és még gnocchit is, tehát nem kell lemondani a kedvenc fogásairól. Ezek általában rizs és kukoricalisztből készülnek, de a cirokliszt és a hajdina is gyakran felbukkan, mint összetevő, amelyek szintén fogyaszthatóak a gluténmentes diétában.

Vagyis nem kell elkeseredni, ha gluténérzékenységgel vagy búzaallergiával diagnosztizálják, hanem alaposan utána kell olvasni, hogy ez mivel jár, mit szabad enni, illetve mit nem és idővel hozzá lehet szokni a megváltozott helyzethez. A Shaer márka nagy segítséget jelent ezen az úton, mert nemcsak gluténmentes tésztákat, hanem különféle kenyereket, péksütiket, édességeket, sós ropikat, pizzát és lasagne-t is kínál a betegeknek, így nem is olyan nagy kín lemondani a káros hatásokkal bíró ételekről.

Ha pedig ezekkel már megbarátkozott, akkor jöhet egy újabb szint, amikor Ön készít otthon magának különféle finomságokat, amelyekhez a Schaer szintén többféle lisztet és keveréket biztosít. Ezek használatát külön meg kell tanulni, mert nem úgy viselkednek, mint a fehér vagy a teljes kiőrlésű búzaliszt, de a www.schaer.com oldalon magyar nyelven is találhatóak receptek, amelyek segítségével begyakorolható a gluténmentes ételek megalkotása.


Tags: ,