Különféle igényeknek megfelelő kerítés

2018-12-22 | By yatoo | Filed in: Kerítés.
Betonkerítés

Az esztétika minden esetben fontos, de van, amikor a biztonság és praktikusság ezt felülmúlja. Ez a kerítés esetében gyakran van így, hiszen egy terület védelme és biztonsága fontosabb, mint a kinézet. A kerítés elemekből áll, amelyek gyorsan összeállíthatóak.

A tervezés során ez egy fontos szempont volt, mivel mindenki szereti mielőbb késznek látni a munkát. Ha valamivel sokat kell bíbelődni és bonyolult a rendszer, akkor a vásárlók gyakran döntenek más mellett. Ezért a tervezés során, a stabilitás mellett, a másik fontos szempont az egyszerűség volt.

Az elemek egyik oldalán téglamintázat van, ami maximálisan pórusmentes, a másik oldal pedig simított felület. Kétféle kerítés közül lehet választani, az egyik a tömör, a másik pedig az áttört. Ez utóbbit általában a felső részre szokták használni, két okból kifolyólag.

Az egyik az esztétika, a másik pedig a biztonság. Ha az áttört rész alul volna, könnyebb átmászni rajta, ami egyáltalán nem cél. Ugyanis bármilyen keskeny is a lyuk, a láb meg tud benne kapaszkodni. Amennyiben a díszítések a kerítés tetején vannak, erre semmilyen mód nincs.


Tags: ,