Lágyabb keverék a téligumi

2016-09-26 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Minőségi téligumi
Minőségi téligumi

A biztonság mindenekelőtt való. Ezt szem előtt kell tartani akkor is, amikor a téligumi cseréje időlegessé válik. Ahogyan a hőmérséklet tartósan 7 fok alá esik, akkor nem szabad sokat várni, hanem minél hamarabb megfelelő abroncsokkal kell ellátni a gyakran használt járműt. Akik elmulasztják ezt, azok nemcsak büntetésre számíthatnak a hatóságok részéről, hanem akár nagyobb balesetre is, a saját hibájukból. Mi a különbség a két futófelület között?

A téligumi egy teljesen más összetételű termék, mint a nyári testvére. A forró aszfalt könnyebb és hatásosabb tapadást nyújt, de az élet a jeges utak kialakulásával sem áll meg. Ilyenkor aztán csúszik a futófelület, ha nincs megfelelően kialakítva.

A téligumi olyan bordázottsággal van ellátva, ami nagyban elősegíti a megtapadást. Ez azonban nem csodaszer, így a havas és jeges utakon jobb inkább elkerülni a vezetést, ha van rá mód. Sajnos, azonban sokaknak ilyenkor is menniük kell, így a téligumi nélkülözhetetlen tartozékká változik. Ne halasszuk el a cserét, mert a saját érdekünk, hogy a kocsi remekül tapadjon az úttesthez!


Tags: ,