Lakástakarék összehasonlítás 2018-ban

2018-06-19 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Lakástakarék

Amikor valaki szeretné a lakását felújítani vagy éppen lakást cserél, igazán megéri a lakástakarékot választani. Ekkor fontos az opciókat összehasonlítani és a legjobb mellett dönteni. Nem szabad elfelejteni, hogy a lakástakarék pénztárat négy szolgáltatónál is meg lehet kötni. Azért érdemes figyelni, mert az ezek által kínált ajánlatok között kisebb-nagyobb eltérések vannak.

Szükséges mindegyiket közelebbről szemügyre venni, mert bár a lakástakarék pénztári törvény szabályozása mindegyik szolgáltatóra vonatkozik, de bizonyos eltéréseket megenged a pénzintézeteknek. A lehetőségeket összehasonlítani, alaposan megvizsgálni ezért is kötelező. Persze ekkor világossá válik, hogy a betéti kamat mindenhol 0,1-0,5% / év. Illetve a 30% állami támogatást és a kedvezményes hitellehetőséget mindenhol garantálják az embernek. Mire kell hát figyelni? Sokan nem tudják, de igazán nagy eltérések mutatkoznak például a számlanyitási díj tekintetében.

Azt nem szabad elfelejteni, hogy mindegyik megköthető négy évre. Emellett azt is tudni szükséges, hogy az előrehozott hitellehetőségeket illetően is vannak eltérések. Ha valaki nem boldogul ezzel, fellélegezhet, mert a lakastakarekpenztarak.hu oldalon munkálkodó szakemberek segítenek. A könnyebb összehasonlíthatóság érdekében érdemes megtekinteni az oldal garantálta táblázatot, ahol a négy szolgáltató lakástakarék szerződésének fő jellemzői figyelhetőek meg.

Ennek a kielemzése után, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy melyiket tanácsos választani? Annak érdekében, hogy az ember jól döntsön, fontos kiszámolni, hogy várhatóan mekkora összegű lakáscélja van az érdeklődőnek, és mennyi idő alatt tudja ezt az összeget előteremteni. Ha ez megvan, akkor ezt követően az oldalt található lakástakarék kalkulátorba csak be kell pötyögni az adatokat. Ezáltal rögtön meg lehet tudni, hogy hány darab, milyen futamidejű és havi díjú lakástakarék szerződés vezeti el az embert a céljaihoz. Ha bármilyen gondja is van az oldalra látogató személynek ezekkel a lépésekkel, mindig kérheti a szakértők segítségét, akik azért vannak, hogy gyors válaszokkal szolgáljanak.


Tags: