Légzésvédelem minőségi eszközökkel

2018-05-11 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Biztonságos légzésvédelem

A különböző szakmunkához kapcsolódó tevékenységek számos veszélyt rejtenek magukban. Amikor az ipari területen nagymennyiségű por kerül a levegőbe, akkor a légzésvédelem biztosítása elengedhetetlen.

A szennyeződések és más káros hatású anyagok az orron és a szájon keresztül egyenesen a tüdőbe kerülnek, ahol azonnal kifejtik ártó hatásukat. Az esetek többségében fullasztó torokszárazságot, erőteljes köhögést és tüsszentési ingert is generálnak, de az sem ritka, hogy komolyabb tüneteket okoznak, például allergiát vagy asztmát. A légzésvédelem kiemelkedő jelentőséggel bír az építkezési területeken és minden olyan helyszínen, ahol nagyméretű anyagok mozgatása történik.

A maszkok, álarcok és szűrőbetétek használata nemcsak a saját egészségének megőrzése miatt javasolt, hanem azért is, mert a törvény előírja a viselésüket. Ha nem szentel figyelmet a légzésvédelemre és elmulasztja a védőfelszerelések használatát, akkor jelentős összegű bírságokra számíthat mindamellett, hogy a saját testi épségét is veszélyezteti.


Tags: ,