Mennyezeti szagelszívó kivezető cső nélkül

2016-11-16 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Mennyezeti szagelszívó
Mennyezeti szagelszívó

A régi panelházak nem arról híresek, hogy hatalmas konyhával rendelkeztek, de még ma is épülnek olyan társasházak, ahol elméretezik és túl szűkre szablyák a főzőhelyiségeket.

Az ilyen lakásokban nagy gondot jelent a főzés során keletkezett szag, mert a kicsi tér miatt nem lehet fali elszívót felszerelni. Sokan nem tudják, de a mennyezeti szagelszívó panellakásokban is kiválóan alkalmazható. Ideális a kisméretű konyhákban, ahol alig van hely a hűtő és a gáztűzhely számára is.

Attól sem kell tartanunk, hogy a felső szomszédhoz nyílik a mennyezeti szagelszívó kivezető csöve. Ezek a készülékek ugyanis recirkulációs üzemmódban is használhatóak. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség feltétlenül kivezető csőre.

A párás, ételszagokkal teli levegő áthalad egy szénszűrőn, ahol a szag és vízmolekulák is fennakadnak, így már a tiszta, száraz levegő jön vissza a helyiségbe. Természetesen így a szűrőt időről-időre cserélni kell. De erre csak évente egy-két alkalommal lesz szükség, attól függően, hogy milyen gyakorisággal használjuk a mennyezeti szagelszívó berendezést.


Tags: ,