Mennyire ismerjük a sörfajtákat?

2018-07-22 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Sörfajták választéka

Miért szeretjük annyira a sört? A selymesen lágy ízéért, a dús habjáért, a frissítő hatásáért és azért, mert annyi fajta van belőle.

Nem is csoda, hogy a sörfajták ennyire szerteágazóak, hiszen egy nagyon régi italról beszélünk, amit rengeteg nemzet főzött és főz most is. A legismertebb a lager, ami az alsó erjesztésű sörök kategóriájába sorolható. Ez itthon is nagyon elterjedt, az ipari mennyiségű gyártása mellett, már a kisüzemi főzése is megjelent az utóbbi években. Az ale a felső erjedésű sörök közé tartozik, előnye, hogy könnyen elkészíthető. A kézműves sörfajták fontos tagja a kraft, aminek legfőbb jellegzetessége a minőségi alapanyagok használata a főzés során.

A kraftoknál nem számít kritériumnak a kézzel főzés. Bár azt hisszük, hogy ez valami új hóbort, a gyümölcsös sörfajták nem új keletűek, mindössze nálunk nem voltak elterjedtek. A németek például már nagyon régóta főzik és fogyasztják a gyümölcs aromákkal dúsított söröket. Kézműves kiadásban keresse a sörfajtákat az artizanshop.hu webáruházban!


Tags: ,