Mi az egészségbiztosítás és mire használható?

2018-06-19 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Ezen az oldalon mindent megtudhatsz, ami szükséges az egészségbiztosítások mikéntjéről.

Mindenkinek vannak bizonyos ismeretei arról, hogy mire való az egészségbiztosítás, bár lehet nem tudja pontosan, mit nyújt neki ez a rendszer. Amennyiben tájékozódni szeretnél ezen tényekről, jó helyen jársz! Ezen az oldalon mindent megtudhatsz, ami szükséges az egészségbiztosítások mikéntjéről. Három fő típusa van az egészségbiztosításnak, a szolgáltatásfinanszírozó, az összegfinanszírozó és a külföldi ellátásszervező.

Az első típus lehetővé teszi a modern magánklinikák szolgáltatásainak térítésmentes igénybevételét, persze szükség esetén. Bizonyos havidíj mellett, örökre elfelejtheted a hosszú várólistákat, az esetenként hiányos felszerelésű kórházakat, hogyha ilyen biztosítást kötsz. Viszont az összegfinanszírozó egészségbiztosítás pénzt ad, nem pedig szolgáltatást, abban az esetben, ha korábban még nem diagnosztizált kritikus betegséget állapítanak meg a biztosítottnál.

Akik sokat utaznak, azoknak ajánlott a harmadik típus, vagyis a külföldi ellátásszervező egészségbiztosítás, ami lehetővé teszi a biztosítottnak azt, hogy a magánklinikai szolgáltatásokat külföldön is igénybe vehesse. Természetesen most felvetődik a kérdés, hogy mennyibe kerül egy ilyen egészségbiztosítás? Nos, ennek az ára függ a biztosított személy életkorától, egészségi állapotától és a szolgáltatói csomagtól. Eltérő csomagajánlatokat kínálnak az érdeklődőknek a különböző biztosítók, de ha a 10 biztosító árait átlagoljuk, akkor azt lehet mondani, hogy körülbelül 6000 és 35 000 Ft között mozog az egészségbiztosítások havi díja.

Ahhoz, hogy az állam fent tudja tartani az egészségügyet, az alkalmazottak bruttó jövedelméből mindenképpen levonják az egészségbiztosítási járulékot. Tehát, a kötelező járulékot az egészségbiztosítással rendelkezők is fizetik, viszont az ő előnyük annyi, hogy nemcsak állami egészségügyi intézményekben kezeltethetik magukat térítésmentesen. Az egészségbiztosítás a járóbeteg és a kórházi ellátáson kívül, fedezheti a szűrő- és diagnosztikai vizsgálatokat is, persze a választott csomagtól függően.


Tags: