Mi lesz, ha Magyarországon is annyiba kerül a felsőoktatás, mint Amerikában?

2016-10-26 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Előtakarékosság a gyermek taníttatására
Előtakarékosság a gyermek taníttatására

A hazai oktatási rendszer igen sokban különbözik az amerikai mintától, ami azonban közös pont, az a várható költségek. Ugyan Magyarországon még nem kell annyit fizetni a felsőoktatási intézményben való oktatásért, de ki tudja, mit hoz a jövő. A tapasztalatok már így is azt mutatják, hogy milliókba kerül a diploma megszerzése. Ugyan a diákhitel egyfajta lehetőséget kínál arra, hogy bárki számára elérhető legyen a felsőoktatás, de szülőként valószínűleg Ön sem szeretné, ha gyermeke úgy jönne ki az egyetemről, hogy már többmilliós tartozást halmozott fel. De akkor mégis mi a megoldás? Van arra lehetőség, hogy ésszerű takarékoskodással sikerüljön elegendő pénzt összespórolni? 

Ebben az esetben a szülők számára nem marad más, mint egy olyan előtakarékosság, amit nagyon korán, a gyerek pár éves korában elkezdenek. Ennek köszönhetően 19 éves korban már hozzá lehet jutni a megtakarításhoz, amelyet felhasználhat akár az oktatási költségek finanszírozására, akár az első lakásvásárlásra. Érdemes tisztában lennie azzal, hogy a gyermeknevelés, az iskoláztatási költségek és persze a felsőoktatás jelentette kiadások gyakran tízmillió forintnál is több összkiadással járnak a szülők részéről. Fontos tehát, hogy időben elkezdjen takarékoskodni gyermekének anyagi biztonsága érdekében.

Többféle megtakarítási forma közül lehet választani manapság, melyek között mindenki megtalálhatja azt a típust, amely anyagi lehetőségeinek a leginkább megfelel. Amennyiben nem mozog otthonosan a témát illetően, megéri szakemberhez fordulnia. A független profik segítenek eligazodni a gyermekcélú megtakarítások között.


Tags: ,