Miért van nagy rés a matematika jegyek között?

2016-09-24 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Matematika
Matematika

Megfigyelhető, hogy reál tantárgyak terén nem igazán vannak közepes teljesítmények. Ugyanis a matematika leckéket nem lehet közepesen, illetve félig tudni. Azokat vagy érti és tudja valaki, vagy pedig fogalma sincs az egészről.

Persze az is hibázik, aki teljesen otthon van a matematika témaköreiben, hiszen mindenki elszámol vagy elnéz időnként valamit, amiből aztán egy kitűnőnél kisebb jegy születik meg, de az még nem közepes tudást jelent, csupán a figyelem hiányát, esetleg a nem elegendő gyakorlást.

Negyedig, háromnegyedig nem lehet ismerni egy feladattípust vagy egy tételt, ha valaki csak eddig jut el, akkor az azt mutatja, hogy valójában nem tiszta számára az adott dolog, és nem látja egészében, hogy miről is van szó. Ugyanis ahhoz, hogy egy anyagrészt elsajátítson valaki, megfelelő alapra, előismeretekre van szükség, hogy lássa a nagy képet, ahová a matematika ezen aprócska része beilleszthető, mert ha nem, akkor nem stabil ez az ismeret. Jön egy plusz feltétel, egy más szituáció, és az előzőleg megszerzett, szükséges információk nélkül már nem fog menni az adott probléma megfejtése.


Tags: ,