Mik a napelem pályázathoz szükséges dokumentumok?

2023-02-04 | By admin | Filed in: Szolgáltatás.
napelem pályázatok
Napelem pályázatok

Nem alacsony befektetésnek számít napjainkban a napelem rendszer, ezért sokan halogatják a telepítését. Pedig nem kellene, hiszen van lehetőség igénybe venni a lakossági napelem pályázatot is, a költségek jelentős csökkentésének érdekében. Az ST Solar a napelem pályázatokhoz szükséges dokumentumok beszerzésében is tud segíteni. Ha be akarjuk adni a napelem pályázati kérelmet, ahhoz csatolnunk kell a kivitelezővel kötött szerződést is, amit könnyen megszerezhetünk, hiszen az ST Solar cég regisztrált kivitelező.

Az összeg igényelhető lakóingatlan tetőszerkezetére szerelt saját fogyasztású napelemes rendszerre, valamint emellett komplett műszaki tartalommal hőszivattyús fűtési rendszerre, villamosenergia tároló beépítésére, nyílászárócsere kiépítésére. Magyarországon pályázhat minden nagykorú természetes személy, hogyha az éves adóbevallásában a háztartás összevont jövedelmének 1 főre jutó összege nem haladja meg a 4 850 000 Ft-ot. A támogatás mértéke a beruházás 100%-a is lehet, tehát mindenképpen célszerű pályázni.

Az összeg napelem rendszer esetén legfeljebb 2 900 000, komplett műszaki tartalom esetén pedig 11 300 000 Ft lehet, bruttóban számolva. Az stnapelem.hu weboldalon minden információt megtalálhatunk, sőt, egy olyan weblapot is, ahol utána tudunk nézni a pályázat anyagának. A cég szakemberei mindenben segítenek. Több mindenre kell figyelni a lakossági napelem pályázat igénybevételekor, hiszen a tenderek évről-évre megújulnak, változnak, de pár elemük azért hasonló.

Első lépésként meg kell bizonyosodnunk a kizáró tényezőkről és tanácsos időben elkezdeni a folyamatot. A különféle átfutások ugyanis 3-4 hónapot is igénybe vesznek. Alapos munkát kell végeznünk az anyag összeállításakor, mert a hiányos dokumentációt elutasítják. A pályázatbeadás több ütemben zajlik, eltérő időpontokban minden megyében, előre megállapított és rögzített megyei keretből gazdálkodva. Régebben, évente körülbelül 35 ezer magyar család kapott pozitív elbírálást a pályázat során.


Tags: