Milyen káros összetevői lehetnek a kozmetikumoknak?

2017-11-20 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Kozmetikumok és káros összetevőik

Sajnos a kozmetikumok, amelyeknek elvileg az egészségünket kellene szolgálniuk, valamint a bőrünket ápolniuk, nagyon sok olyan anyagot tartalmaznak, amelyek többet ártanak, mint amennyit segítenek a ténylegesen hasznos hatóanyagok.

Számos kutatás is kimutatta, hogy krémek, testápolók, dezodorok, samponok, kondicionálók és egyéb szépészeti termékek százai, ezrei konkrétan veszélyesek az egészségre, ezek mégis ott vannak most is az áruházak, drogériák polcain és nap mint nap használatba kerülnek családok millióinál.

Szerencsére vannak már cégek, mint például a theladystore.hu weboldal is, akik felismerték a természetes, szennyeződésektől és káros elemektől mentes hozzávalók fontosságát. Náluk csak olyan termékek kapnak helyet a kínálatban, amelyek natúr alapanyagokból készülnek és mindenféle adalékanyagot, színezéket és mesterséges illatanyagot mellőznek.

Így ezektől a boltoktól és online beszerzési helyektől bátran vásárolhatunk anélkül is, hogy átböngésznénk a teljes összetevők listáját, mert garantáltan nem találnánk közöttük olyat, ami bajt okozhatnak.

Ezen vállalkozások, közöttük a theladystore.hu is, az egészség és a természetesség hívei, illetve azt tűzték ki célul, hogy olyan kozmetikai termékeket kínáljanak nekünk, amelyekkel hosszútávon szépek, ápoltak és egészségesek lehetünk.

Különösen vigyáz az összetevőkre a theladystore.hu webáruház, így egészen biztosan nem lehet náluk olyan termékre bukkanni, amiben alumínium, fluorid, kollagén, glycerin, propán vagy bután lenne, hogy csak a legismertebb káros elemeket említsük.

Ugyanakkor az A-hidroxisav, az alkohol, az ásványi olaj, a DEA, a dioxin és a nitroaminok használatától is tartózkodnak, így ezek káros hatásától sem kell tartani, ha tőlük vásárolunk.

Némelyik fent említett összetevőről furcsán hangozhat, hogy a veszélyes anyagok között kerülnek felsorolásra, azonban a theladystore.hu munkatársai már tudják, hogy ezek tényleg káros hatással bírnak. Ezek közül sok rákkeltő és még a bőrre is negatívan hat, így semmi keresnivalójuk a kozmetikumokban.


Tags: