Minden rendelő fájdalommentes foghúzást garantál

2018-04-04 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Bölcsességfog kihúzása

Köztudott, hogy a bölcsességfog jelenléte, főleg idős korban válik hasznossá. A természet úgy gondolta, hogy ezzel a négy ép őrlővel nem jelent problémát az időseknek a táplálék elfogyasztása. Szerencsére erre már nincs szükségünk, ezért egyre népszerűbb a bölcsességfog kihúzása. Mivel már feltalálták a protéziseket, a megfelelő rágás és táplálkozás az idősebbeknek is biztosított.

Azonban a hasznossága mellett rengeteg a hátránya ennek a négy fognak. Idővel elkezdenek kibújni, ami fájdalommal és az íny begyulladásával jár. Ráadásul, mivel nehéz tisztítani sok esetben szuvasodnak és szükségessé válik a bölcsességfog kihúzása. Továbbá megesik, hogy nem egyenesen nőnek, hanem ferdén, ezzel nyomást gyakorolnak a többi fogra, amelyek szabálytalanná válnak.

Bizony, a tökéletes fogsort is képesek elrontani. Hasonló esetekben, miután megtörtént a bölcsességfog kihúzása, szükséges fogszabályzót alkalmazni, hogy a ferde fogakat visszahúzzák az eredeti helyükre. Valójában ez nem egy sima húzás, hanem műtét. Néha szükséges felvágni az ínyt és kioperálni a bölcsességfogat, majd bevarrni a sebet, hogy az szépen gyógyuljon.

Mindezt megelőzi a röntgenfelvétel készítése, hogy a szájsebész tisztában legyen a gyökér helyzetével. Szerencsére manapság mindenegyes fogászati rendelőben lehetséges a fájdalommentes foghúzás. Legyen az sima vagy műtéti beavatkozás, nyugodtan kényelembe helyezheti magát a széken, hiszen semmi fájdalmat nem érzünk majd. Nem úgy, mint a régi időkben, amikor is elismerésre méltó volt kibírni a fogászati beavatkozásokat.

Sokan félnek fogorvoshoz menni, azonban értelmetlen bármitől is tartani, ugyanis a fájdalommentes foghúzás már minden rendelőben adott. Csupán a tűszúrást kell kibírni, amivel a zsibbasztót adják be, de sok esetben még ezt is megelőzi a sprayes érzéstelenítő alkalmazása. A fájdalommentes foghúzás gondolata bátorságot ad a műtét elhatározásához. Egyáltalán nem fogja érezni a megpróbáltatást, mindössze csak nyomást tapasztalhat, ahogy a fogorvos a különböző gépekkel és eszközökkel dolgozik.


Tags: ,