Mire elég egy 3D filament tekercs?

2021-11-22 | By admin | Filed in: Webáruház.

Hogyan készülnek a különféle modern műanyag termékek? Mi kerül alapanyagként a gépbe? Mindezekre most bővebben kitérünk. A 3D filament egy bizonyos fajta nyomtatási anyag, amit az FDM és FFF típusú 3D nyomtató használ. Ez jelenleg az egyik leggyakrabban használt nyomtatási anyagkategória az egész világon.

A más hasonló nyomtatási technológiákhoz használt por és folyékony anyagoktól megkülönböztetve, a fonal egy folytonos, vékony, pár száz méter hosszú műanyag szálat alkot, amit általában egy tekercsben értékesítenek a tárolás és a nyomtatóba való betöltés céljából. A 3D filament egy hőre lágyuló anyag, amit jelenleg két szabvány szerint gyártanak, mint 1,75 mm és 3 mm átmérővel. Az előbbi típus dominánsabb piaci részesedéssel rendelkezik, a jobb nyomtatási teljesítménye miatt.

A fogyasztók a legtöbb 1,75 mm műanyag 3D filamentet 1kg tekercsekben tudják megvásárolni. Ennek a hosszúsága 330 méter. Ahhoz, hogy jobban megértsük, mit jelent ez, tudni kell, hogy ilyen 3D filament tekercsből körülbelül 90 iPhone tokot lehet készíteni.


Tags: